Winterwinkelen

Met de feestdagen wil je je dierbaren iets bijzonders geven, origineel en goed gemaakt. Toch loop je elk jaar op het allerlaatste moment paniekerig door een propvolle winkelstraat op zoek naar dat perfecte cadeau, dat helaas onvindbaar is. Hoe heerlijk zou het zijn als dit relaxter kon je naar en je naar huis gaat met écht mooie en persoonlijke geschenken?

Op zaterdag 17 november openen tijdens het Winterwinkelen 2018 inspirerende makers uit Vechtclub XL, Kanaal30, De Stadstuin en De Createur hun atelier of studio voor winkelpubliek dat op zoek is naar cadeaus die nét even anders zijn. Creatiever, duurzamer en gewoon veel leuker! Je koopt je cadeaus rechtstreeks vanaf de plank, oven of tekentafel én hoort direct het verhaal achter je geschenk.

Vijf jaar geleden namen Vechtclub XL-huurders Renske Versluijs en Marjolein van Alfen het initiatief voor Winterwinkelen. Zij wilden met dit evenement een alternatief bieden voor de Sint- en Kerstinkopen bij de grote ketens in de stad. Huurders uit het pand openden de deuren om vanuit hun werkplaatsen en ontwerpstudio’s hun producten te verkopen.

Nu, vijf edities later, is Winterwinkelen uitgebreid tot een evenement in het gehele Merwede-gebied. In dit duurzame gebied zijn ruim 400 creatieve ondernemers gevestigd. Van edelsmeden, bierbrouwers, cartoonisten, fotografen, muzikanten tot aan studio’s vol met ontwerpers in keramiek, hout en textiel. Zij verkopen tijdens Winterwinkelen onder meer handgemaakte sieraden en tassen, homemade keramiek en servies, mode-accessoires, en grafisch werk.

Je kunt bij de vier creatieve broedplaatsen niet alleen terecht voor je inkopen, maar ook voor workshops, muziek en lokaal gemaakt eten en drinken. Met de fiets hop je makkelijk van de ene naar de andere plek en ontdek je theatrale en kunstzinnige activiteiten ‘op de route’. Daarnaast is er voor kinderen een speciaal programma, zodat je ontspannen kunt rondstruinen.

Houd de Facebook van Vechtclub XL en de Makers van Merwede in de gaten om op de hoogte te blijven van alle deelnemers en activiteiten!

Winterwinkelen
Zaterdag 17 november 2018
13.00 tot 18.00 uur
Europalaan en Kanaalweg