NINA’s tekst & onderzoek

tekst, taal en media

Nina Stegeman

E-mail

Ruimte: C2.4

Nina Stegeman werkt als tekstschrijver en onderzoeker. Ze schrijft, interviewt en bedenkt creatieve manieren om informatie te verzamelen, te analyseren en vervolgens om te zetten in tekst. Ze heeft een fascinatie voor menselijke interactie en onderzoekt in haar eigen projecten hoe mensen zich verhouden tot elkaar en de wereld om hen heen.

 

Tekst
Sinds 2010 publiceert Nina artikelen in diverse Nederlandse media. De artikelen die ze schrijft gaan hoofdzakelijk over maatschappelijke onderwerpen in binnen- of buitenland. Daarnaast schrijft ze interviews over uiteenlopende onderwerpen. Ze schreef onder meer voor ELLE, Viva, Oneworld, Algemeen Dagblad, De Dakhaas, IndiaNU en Aan de Keukentafel. Daarnaast werkt ze regelmatig als verslaggever op conferenties en symposia.

nina-stegeman

Onderzoek
Naast tekstschrijver werkt Nina ook als onderzoeker. Ze gebruikt kwalitatieve- en creatieve onderzoeksmethodes om informatie te verzamelen. Ze deed drie maanden lang onderzoek naar risicoperceptie op een hiv-besmetting onder jongeren in Kingston, Jamaica en werkt regelmatig voor organisaties die zich bezighouden met Seksuele Reproductieve Gezondheid en Rechten (SRGR). Daarnaast is ze betrokken bij onderzoek naar technologische oplossingen voor mensen die blind of slechtziend zijn en werkt ze als service designer voor een ontwerpbureau in Utrecht.

Nina studeerde Journalistiek en Culturele Antropologie en combineert beide disciplines in haar huidige werkzaamheden. Ze is eigenaar van NINA’s tekst & onderzoek.

Tekst door Nina Stegeman