Quinten Swagerman

animatie, interactief ontwerp

Quinten Swagerman

06 163 448 29

E-mail

Website

Ruimte: F1.19

Quinten Swagerman is ontwerper en animator.

In eigen projecten werkt hij met optisch speelgoed, zoals flipboeken en zoötropen. Bij deze media is het mechanisme achter de illusie zichtbaar, waarmee het onderdeel wordt van de ervaring. Binnen opdrachtwerk – voor bijvoorbeeld Best Kept Secret Festival en museum Villa Zebra – komen deze fascinaties ook naar voren.

 

Met de Pristitrope wordt de 19e-eeuwse zoötroop opnieuw uitgevonden. De Pristitrope gebruikt het analoge mechanisme van de zoötroop om beeld te animeren, maar vervangt de statische illustraties door digitale schermen. Zo veranderen de animaties al draaiende. Technische uitvoering door Nut & Bolt (ook uit Vechtclub XL).

quinten 1 pristitrope

Trailer voor Best Kept Secret Festival. De bandnamen worden gevormd door een bewegend alfabet, waarvan iedere letter ontstaat uit aan een mobiel draaiende LED’s, gefilmd met lensonscherpte.

One Page Flip, een flipboek in een flipboek. Gepubliceerd door PrintRoom, Rotterdam.

Video ter promotie van de tentoonstelling ‘MOOOVE’ in museum Villa Zebra. Hier te zien bij Rotterdam Centraal.

Animatie ter promotie van Betchi: knuffelpaarden in sequentie, gebaseerd op de ‘motion studies’ van Muybridge.

Cover voor Objc.io, een periodical over iPhone-app-ontwikkeling. Een foto met vier seconden sluitertijd van een roterende iPhone, die een geloopte animatie van knipperende pijlen en plustekens afspeelt.

quinten 6 objc