Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop: Aan de slag met crowdfunding!

5 april 2018- 10:00 - 12:30

Workshop bij Vechtclub XL

Als creatieve ondernemer of ontwerper heb je een duidelijk beeld van je diensten, producten en projecten, maar die financiering blijft een knelpunt. Crowdfunding kan daar een eerste oplossing voor zijn.

Aan de slag met crowdfunding

Je hebt vast wel van crowdfunding gehoord, of het zelfs al ingezet voor je projecten, organisatie of ideeën. Misschien heb je via crowdfunding al een bijdrage geleverd aan een project. De afgelopen jaren is crowdfunding steeds vaker in het nieuws en regelmatig verschijnen er berichten over projecten die via crowdfunding grote bedragen ophalen. De kracht, maar ook de valkuil van crowdfunding zit hem in de brede inzetbaarheid van het instrument. Wat is het nu precies en wat kun je ermee?

Creeër kansen via crowdfunding

Waar ondernemers en investeerders die zich bezig hielden met crowdfunding zich in het begin nog in een soort van ‘wilde westen van de financieringswereld’ bevonden, is de markt de afgelopen jaren steeds meer geprofessionaliseerd. Of het nu gaat om de financiering van je een boek of theaterstuk, een hippe gadget of de financiering van de groei van jouw bedrijf, crowdfunding is één van de serieuze mogelijkheden geworden.

In deze workshop nemen Koen van Vliet en Martijn Arets je mee in de wereld van crowdfunding. Aan de hand van concrete voorbeelden laten ze je zien waar de kansen en knelpunten liggen en hoe jij crowdfunding in kunt zetten voor zowel het ophalen van financiering als het betrekken van de ‘crowd’ bij jouw project of onderneming.

► Kosten: €32,50 p.p. ex btw (inclusief ‘Crowdfunding voor Dummies’ t.w.v. €19,95)
► Aanmelden via: https://goo.gl/forms/VKWh2dtSQWQiqnMh2

Martijn Arets zegde in 2010 zijn baan als marketing- en communicatiemanager op en reisde vervolgens vijf maanden lang door Europa in een oud Volkswagenbusje onder de naam Brand Expedition om in gesprek te gaan met de leiders achter twintig aansprekende merken. Hij is ondernemer, onderzoeker en opiniemaker en auteur van o.a Brand Expedition, een reis langs Europa’s meest inspirerende merken, Crowdfunding de hype voorbij en Crowdfunding voor Dummies. Voor Brand Expedition maakte hij, als een van de eerste in de wereld, gebruik van crowdfunding op basis van aandelen. Voor zijn nieuwe project ‘Crowd Expedition’ haalde hij in 3 campagnes bijna 40.000 euro op via verschillende platformen. Martijn werd in 2011 verkozen tot ondernemer van het jaar en als een van de 40 ‘Young Potential European Leaders under 40’.

Koen van Vliet werkt als jaren in de culturele en creatieve industrie. Zo werkte hij voor de Universiteit Tilburg aan een onderzoek naar de samenwerking tussen kunstenaars en bedrijfsleven, is hij zakelijk leider van een wetenschapsfilmfestival en ondersteunt hij creatieve ondernemers bij het financieren van hun plannen. Vanaf 2012 houdt hij zich al bezig met crowdfunding en de afgelopen jaren heeft hij diverse onderzoeken, publicaties en boeken over crowdfunding uitgebracht, waaronder Crowdfunding de hype voorbij en Crowdfunding voor Dummies. Voor zijn boek ‘We moeten eens koffie drinken’ haalde hij een deel van de financiering op via het crowdfundingplatform voordekunst.

Gegevens

Datum:
5 april 2018
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/363857994090728/

Organisator

Vechtclub XL
Telefoon:
06-24 20 28 93
E-mail:
info@vechtclub.nl
Website:
https://www.vechtclubxl.nl

Locatie

Vechtclub XL Vergaderruimte(s)
Europalaan 2B
Utrecht, Utrecht 3526 KS Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06-24 20 28 93
Website:
https://www.vechtclubxl.nl