Vechtclub XL is een broedplaats voor creatieve professionals sinds 2012 gevestigd op het voormalige OPG-complex in Utrecht. Met meer dan vijftig vaste studio’s en werkplaatsen, publieke evenementen en exposities, vergaderruimtes, een vershal, brewpubkoffiebranderij en espressobar en restaurant De Klub, is Vechtclub XL een plek van betekenis voor creatief ondernemerschap in Utrecht.

foto: Lilian van Rooij

foto: Lilian van Rooij

Het DNA van Vechtclub XL zit geworteld in haar huurders. De huurders worden zorgvuldig geselecteerd op basis van ondernemerschap, innovatie, creativiteit en de motivatie omonderling samen te werken. Onze huurders vullen elkaar aan en benutten elkaars talenten. Door deze selectie is Vechtclub XL pionier op het gebied van professionele broedplaatsen in Utrecht.

Onze broedplaats is ontstaan vanuit een behoefte, zonder subsidie maar met crowdfunding, en is vanaf begin af aan een onafhankelijke organisatie met een gezond financieringsmodel. Vechtclub XL is constant in ontwikkeling om van betekenis te blijven – nu en in de toekomst.