Vacature: Artistiek leider

Vechtclub XL

Vechtclub XL is een creatief bedrijfsverzamelgebouw in de Merwedekanaalzone in Utrecht. We bieden ruimte aan 150 creatieve ondernemers onder één dak met creatieve makers vanuit zo’n 50 uiteenlopende disciplines waaronder o.a. een houtwerkplaats, een edelsmederij, een keramiekatelier, een fotostudio, meerdere grafisch ontwerpbureaus, muziekstudio’s en architectenbureaus.

Daarnaast huisvest Vechtclub XL restaurant De Klub, Brouwerij De Kromme Haring, Froh, Stadsfruit en bakkerij Kontjes & Sneetjes. Samen met haar culturele evenementen en zakelijke workshops stimuleert Vechtclub XL een actieve community en open netwerk van creatieve makers vanuit uiteenlopende disciplines. Vechtclub XL opende in 2012 haar deuren en heeft als pionier in het gebied mede de Merwedekanaalzone op de kaart gezet en identiteit gegeven.

Organisatie:

Stichting De Vechtclub wordt gefinancierd vanuit Vechtclub XL B.V. en heeft als opdracht de culturele programmering te verzorgen. Hiervoor worden ook projectsubsidies/fondsen aangetrokken. In de toekomst is externe financiering een prioriteit.

De programmering bestaat uit 3 onderdelen:

 • Publieksevenementen, evenementen om bezoekers te trekken en kennis te laten maken met de Vechtclub en haar huurders, vaak in samenwerking met culturele partners uit de stad/wijk
 • Huurders evenementen, met regelmaat en gericht op community vorming zoals de bierclub
 • Creatief Ondernemerschap programma, workshops en bijeenkomsten gericht op het professionaliseren van de creatieve ondernemers van Utrecht

Functiebeschrijving:

De artistiek leider is verantwoordelijk voor de culturele programmering. Hierbij wordt hij/zij ondersteund door twee collega’s voor de productionele uitvoer. In nauwe samenwerking met de directeur van Vechtclub XL zal de visie verder vormgegeven worden. Hierbij zal het genereren van externe financiering voor de Stichting prioriteit hebben. De Stichting heeft een eigen raad van bestuur, de artistiek leider is verantwoordelijk voor het inhoudelijke programma en de financiële administratie en doet hiervan ieder kwartaal verslag aan het bestuur.

Functie-eisen:

 • Je hebt affiniteit met de doelstelling van Vechtclub XL.
 • Je hebt ten minste HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt een eigen (en vernieuwende) visie op de programmering
 • Je hebt ervaring in fondsenwerving
 • Je hebt een breed netwerk in de culturele en/of Utrechtse sector
 • Je bent op de hoogte van kansen in de culturele sector
 • Je hebt goede netwerkvaardigheden
 • Je kan zowel zelfstandig koers bepalen als werken in teamverband

Wij bieden:

 • Tussen de 8 a 10 uur per week. Uitbreiding is mogelijk wanneer externe financiering is verkregen
 • Ruimte om je talenten in te zetten en te ontwikkelen
 • Veel vrijheid om de visie en koers te bepalen van de programmering
 • Een fantastisch team waarin je komt te werken
 • Een bruisende werkplek in het hart van Vechtclub XL

Meer informatie:

Meer informatie over de functie kun je opvragen bij Marjolein van Alfen
06-18366004. Je sollicitatie en motivatie met C.V. kun je sturen aan Marjolein, e-mail: marjolein@vechtclubxl.nl. De deadline voor het reageren op deze vacature is 30 december. We zullen na 30 december contact met je opnemen. Reacties die na 30 december worden ingezonden worden niet meer behandeld.

De gesprekken worden op 6-7 en 13-14 januari ingepland. Eerdere inzendingen worden al behandeld en gesprekken worden z.s.m. ingepland.