Babette Rijkhoff Mediaproducties

tekst, taal en media

Babette Rijkhoff

06 149 042 25

E-mail

Website

Ruimte: E1.2

Babette Rijkhoff (1984) werkt als journalist, schrijver, researcher, producer en samensteller aan verschillende mediaproducties. Zowel in film, beeld, geluid en tekst. En zowel voor online als print.

 

Ik werk onder andere voor Trouw, Parool, Algemeen Dagblad, Happinez, VPRO, Oerol en de Dakhaas. Onlangs heb ik mijn eigen documentaireproject Hartje Stad gelanceerd. Verhalen over liefde in beeld en audio. Je kunt kijken op soundcloud.com/hartjestad voor de verhalen. Samen met fotograaf en kantoorgenoot Saskia Lelieveld werk ik aan een kookboek en daarnaast probeer ik tijd vrij te maken om te werken aan mijn eerste scenario voor een korte film.

Kunst & cultuur, voedsel, generaties, gender, maatschappij en de liefde hebben mijn grote interesse. Ik heb een hang naar dat wat voor de hand maar net buiten zicht ligt. Voor gekte en gewoonte, voor het ogenschijnlijk onbegrijpelijke.

1. Death is not the end

1. Death is not the end
Samen met fotograaf Heidi de Gier vroeg ik mij af waarom mensen hun overleden huisdier laten opzetten. Daarom zijn we deze mensen gaan opzoeken en raakten we er steeds meer door gefascineerd. De dood blijkt niet het einde. Deze serie is gepubliceerd in Tijd, de zaterdagbijlage van Trouw. (foto: Heidi de Gier)

 

2.-Hartje-Stad

2. Hartje Stad
Hartje Stad; vijf waargebeurde verhalen over liefde. Over grenzeloze liefde, betaalde liefde, ware liefde, dierenliefde en goddelijke liefde. Verhalen waar je misschien zelf de hoofdpersoon had kunnen zijn. Een documentair foto- en podcastproject van journalist Babette Rijkhoff & fotograaf Janneke Aronson. Première van Hartje Stad was op 5 mei 2016 op het Bevrijdingsfestival in Utrecht. Binnenkort te zien en te luisteren op andere festivals en in verschillende Utrechtse cafés. Nieuwsgierig? Je kunt luisteren op: https://soundcloud.com/hartjestad

3. Dakhazen

3. Dakhazen
Wat voor dieren leven er op het Domplein? En in de Oudegracht? Je hoeft heus niet midden in de natuur te staan om dieren te spotten. Ook in de stad wonen ze. Samen met illustrator Thijmen Geluk maakte ik een serie voor het Utrechts Nieuwsblad over het dierenleven in de stad.