Bureau Niche

architectuur, productontwerp en -realisatie

Bureau Niche

024 388 86 94

E-mail

Website

Ruimte: C2.3

Bureau Niche werkt aan de verbinding tussen mens en landschap.

We ontwikkelen natuurspeelterreinen, thematische beleefroutes, buitenterreinen bij scholen en kinderopvang, en recreatieve en ecologische verbindingen.

 

We willen mensen enthousiasmeren voor natuur. Met onze projecten brengen we buiten dichterbij de mensen. We werken daarom altijd in nauwe samenspraak met eindgebruikers. Samen ontwerpen, bouwen en beheren.

Liefde voor natuur, landschap, mensen en kinderen in het bijzonder staan centraal onze projecten. Het resultaat moet tastbaar en aansprekend zijn. Bureau Niche werkt in stedelijk en landelijk gebied in Nederland en België. Niche bestaat uit een kernteam van vier mensen die opereren vanuit Heilige Landstichting en Utrecht. We werken graag en veel samen met andere gespecialiseerde bedrijven.

Opdrachtgevers zijn gemeenten, provincies, schoolbesturen, woningbouwcoöperaties, recreatieschappen, Staatsbosbeheer, kinderopvangcentra.

In Utrecht hebben we natuurlijke speelterreinen ingericht bij de Kameleon (Verlengde Hoogravenseweg) en Fort Luna. Met tal val organisaties en kinderen samen is een plan gemaakt en uitgevoerd. Nu liggen er prachtige natuurlijke speellandschappen die door jong en oud uit de buurt worden omarmd.

Met de provincie Gelderland hebben we het project Cool Nature vormgegeven. Het heeft twaalf prachtige grote natuurspeelterreinen (van meer dan twee hectare) opgeleverd, verspreid over de Provincie. Ze zijn samen met kinderen bedacht en gebouwd.

Bureau Niche voert bovendien het projectmanagement uit van landschapsfonds Via Natura. Samen met agrariërs, overheden en maatschappelijke organisaties zijn diverse recreatieve en ecologische verbindingen gerealiseerd.

BENEDEN_LEEUWEN_04

Een mooi voorbeeld is het park de Bleijke in Hengelo. Ooit een rommelig park waar niemand wilde verblijven. Met de omliggende scholen en het zorgcentrum zijn plannen gemaakt voor een herinrichting. Nu is het een prachtig natuurspeelterrein en een ontmoetingsplek voor jong en oud waar het dorp trots op is. Een speciaal opgerichte stichting zorgt samen met de gemeente voor het beheer.

LICHTEVOORDE_03BENEDEN_LEEUWEN_11BENEDEN_LEEUWEN_16LICHTEVOORDE_16HENGELO_10

DSC_3562

De Watermobiel is ontwikkeld om kinderen de kans te geven met een echte pomp te spelen. Normaal gesproken dien je een lange buis in de grond te boren om grondwater op te kunnen pompen, maar dat kan lang niet overal.