de.Schurk

productontwerp en -realisatie

Jeffrey Kooy

06 425 273 87

E-mail

Website

Ruimte: F1.18

Jeffrey Kooij maakt meubels van hout. Hij maakt tafels, kasten, snijplanken en stopt graag subtiele grapjes in zijn ontwerpen. Zo ontwierp hij eens een salontafel met een zwart gat in het midden en maakt hij snijplanken met een scheve verlijming.

 

Humor
Jeffrey houdt ervan om humor in zijn werk te stoppen. Sommige van zijn tafels hebben bijvoorbeeld een heel klein laatje onder het tafelblad zitten. Een laatje dat totaal niet praktisch is, maar wel laat zien dat het een ontwerp van de.Schurk is, Jeffrey dus.

Hij vindt vooral salontafels interessant om te maken. Juist omdat een salontafel niet per se praktisch is, maar wel een sociale functie heeft. Daar waar de tafel volgens hem niet direct een hele praktische functie heeft, krijgt humor een plek in zijn ontwerpen.

De.Schurk Verlijmde houten snijplank

Recht en hoekig
In Vechtclub XL deelt Jeffrey met andere houtbewerkers de houtwerkplaats in het pand. Hij studeerde aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam en ontwikkelde daar een voorliefde voor het vak omdat hij er de kwaliteit in de producten kan brengen. Duurzame producten gemaakt van een natuurproduct. Zijn stijl is recht en hoekig en hij maakt graag gebruik van contrast in kleur.

De.Schurk Verlijmde Houten snijplanken SanderJeffrey werkt in opdracht en maakt daarnaast vrij werk. Zijn tafels, kasten en snijplanken verkoopt hij direct aan zijn opdrachtgevers of via winkels. Zijn ontwerpen zijn van Europees of gevonden hout, want dat is het meest duurzaam.

Ook voor hele serieuze opdrachten is Jeffrey te benaderen. Dat is een grapje natuurlijk.

De.Schurk Houten handgemaakte kruk
De.Schurk Houten Kist