É

cartoons, illustratie

André Slob

06 266 792 60

E-mail

Website

Ruimte: G2.5

É is de laatste letter van André waarmee hij zijn illustraties en beeldverhalen ondertekent. De 5 streepjes waaruit de É is opgebouwd komen overeen met de 5 vingers aan een hand; een handtekening.

 

Zijn eerste graphic novel, over het turbulente leven van de Ethiopische keizer Tewodros II, komt begin 2018 uit, 150 jaar na diens sterfdatum. Dit beeldverhaal is gemaakt in opdracht en vertelt het leven van de eerste heerser in Ethiopië die het land probeerde te verenigen. Tewodros is een volksheld in Ethiopië maar niet met een smetteloos blazoen. Zijn leven was vol spectaculaire veldslagen waarin hij tegen een grote overmacht vrijwel altijd wist te winnen. Een charismatisch man die, eenmaal keizer, zijn tijd te ver vooruit bleek te zijn en het af moet leggen tegen de diep verankerde oude patronen.

De smaak te pakken van de langere verhalen, komt er na het uitbrengen van dit boek een eigen verhaal. Dit maal zal het fictie zijn en mogelijk online gepubliceerd in episodes.

Omdat tekst en beeld in de strip onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, schrijft É meestal ook zelf de teksten. Vrijwel alles wordt digitaal getekend.

É André Slob

É André Slob