Oato. Design Office

productontwerp en -realisatie

Pim Snijdoodt

06 345 029 21

E-mail

Ruimte: D1.3

Oato. is een ontwerpstudio met een focus binnen meubelontwerp.

Essentiële eenvoud kenmerkt de ontwerpen van onze studio. Door anderen vaak omschreven als puur en minimalistisch. Wij zoeken een dialoog tussen de elementen waaruit het product bestaat.

 

Wij streven er niet naar eenvoudig ogende producten te ontwerpen. Wij gaan net een stapje verder; de eenvoud moet een logische meerwaarde zijn, zowel in het ontwerpproces als in het resultaat.

De naam Oato. betekent ‘one and the other’, de één en de ander. Met deze insteek is onze samenwerking begonnen. Tijdens de opleiding Productvormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht vond Pim zijn kracht in het onderzoek. Hij zocht verdieping in het creëren van concepten en liep stage bij trendforecaster Christine Boland. Compagnon Stefan Tervoort liep stage bij Aldo Bakker en was bezig met eenvoud in vorm, en de logica van het ontwerp.

Deze compleet andere benadering van- en kijk op –het ontwerpproces heeft ons doen besluiten samen een studio te beginnen.

Oato. realiseert ontwerpen van schets tot in de winkel. Uit eigen initiatief maar ook in opdracht van meubelmerken en particuliere opdrachtgevers.

OATO. foto-scape-WEBHIGH02
foto-settingKG-shiftBeamPeel01OATO.-foto-Duo-Stefan-links-Pim-Rechts