Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Toby Goodshank, Boo Hoo, Oliver Oat // host: Tiny Room Records

mei 22- 20:30

€6,

Het is de beurt aan het Utrechtse indielabel Tiny Room Records om de volgende avond met livemuziek in De Kromme Haring neer te zetten. Woensdagavond, dus minder harde gitaren, maar wat een prachtige line-up weer. Het is alweer een paar jaar geleden dat Toby Goodshank in NL was, en de vorige show (in dB’s) was fenomenaal. Kom dus langs voor heerlijk bier en drie bijzondere acts!

Toby Goodshank (USA)

Ooit lid van anti-folk iconen The Moldy Peaches, tegenwoordig in een kunstcollectief met Adam Green en Macauley Culkin. En een zeer productieve soloartiest! Op 17 mei komt zijn untitled album uit 2009 voor het eerst uit op LP, op Tiny Room Records en het Duitse Lousy Moon Records. Om dit te vieren volgt een Europese tour, met de aftrap in Utrecht. Toby tourde eerder door Europa met onder andere Jeffrey Lewis en Kimya Dawson. Hij put uit een verscheidenheid aan pop, underground art en muzikale invloeden, gebruikmakend van onconventionele songstructuren, humor en woordspelingen. En prachtige melodieën.

BOO HOO (DE)

Boo Hoo is songwriter Bernhard Karakoulakis uit Frankfurt, Duitsland. Hij schrijft en zingt rustige volksliederen en vertelt eenvoudige verhalen over het verdriet, de vreugde en de absurditeit van het moderne leven. In de afgelopen tien jaar speelde Boo Hoo 300 shows in heel Europa, van noord naar zuid en van oost naar west, met verwante zielen als The Burning Hell, Herman Dune en ook Toby Goodshank. In 2018 bracht hij zijn eerste live-album Boo Hoo Live uit op zijn nieuwe label Lousy Moon Records. De muziek van Boo Hoo doet denken aan Leonard Cohen, Iron and Wine en Sufjan Stevens.

Oliver Oat (NL)

Begeleid door onheilspellend geroffel, scheurende synthesizers en jankende gitaren rukt Oliver Oat de korsten van de menselijke wonde en wijst: daar. De Rotterdamse zesmansformatie rond zanger Joost de Jong (Herrek, Bonne Aparte) brengt een welkome podiumhonger in het Nederlandse poplandschap. Verwacht geen introvert muzikantengepiel, maar een schizofrene show met preken, serenades en bombast in de traditie van artiesten als Nick Cave en Tom Waits.

Gegevens

Datum:
mei 22
Tijd:
20:30
Kosten:
€6,
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/1982096445234446/

Organisatoren

Brewpub De Kromme Haring
Vechtclub XL
Tiny Room Records

Locatie

Brouwerij / Brewpub De Kromme Haring
Europalaan 2C, Vershal
Utrecht, Utrecht 3526 KS Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.dekrommeharing.nl/